DuurzaamOver onsHet concept voor ons servicebureau ContactPunt Suriname is ontstaan vanuit de ervaringen en kennis die wij hebben opgedaan gedurende het grote emigratie avontuur jaren geleden. Tijdens dit proces loop je tegen veel onbekende en onverwachte situaties aan die tijdrovend en kostbaar zijn. Het is stressvol en draagt bij aan het onzekere gevoel van de grote verandering. Niet meer dan logisch; een ander land, andere regels, andere normen en een andere mentaliteit.
Een goed uitgewerkt plan en een brede vrienden en kennissenkring zouden garant moeten staan voor een vlekkeloze operatie. Toch bleken er voldoende momenten te zijn waar professioneel advies of ondersteuning meer dan welkom zou zijn geweest. Zowel in tijd als in kosten had het enorm gescheeld. “Met de kennis van nu, hadden we toen andere beslissingen genomen”.

Ieder nadeel blijkt ook zijn voordeel te hebben; ons ondernemersinstinct werd door de ervaringen geprikkeld, en het idee voor een dienstverlenende onderneming was geboren!

Door goed naar onszelf en anderen te kijken, veel gesprekken te voeren en altijd na te denken over hoe het beter, makkelijker en efficiënter zou kunnen, zijn wij gestart met een onderzoek. Een onderzoek gericht op de ervaringen van emigranten en anderen die op een of andere wijze interesse of belang hebben bij of in Suriname.

Belangrijke onderzoeksconclusies toonden aan dat de knelpunten voornamelijk gericht waren op:

  • Betrouwbaarheid
  • Communicatie
  • Deskundigheid
  • Controle

Uit deze informatie is het concept ontstaan voor ContactPunt Suriname. Het resultaat is een team van specialisten die een ‘tailor made’ oplossing kunnen bieden in Expat Service en Vastgoed Management. Een unieke combinatie van diensten waarmee  een integrale aanpak geboden kan worden.

Vele jaren management ervaring gecombineerd met ervaringsdeskundigheid en een uitgebreid netwerk zowel in Nederland als Suriname resulteert in de professionele dienstverlenende organisatie; ContactPunt Suriname. Gericht op kwaliteit, betrouwbaarheid en deskundigheid!

"Het gaat niet alleen om de kennis maar ook om de kennissen"

Niet zonder reden een vaak gebruikte kwinkslag in het dagelijks leven in Suriname. De dagelijkse realiteit bevestigd dat de beschikking over een breed netwerk een kritische succesfactor is. Als onderneming gebruiken wij onze kennis en de kennis van onze kennissen(lees: netwerk) om te komen tot een optimale dienstverlening.

Betrouwbaarheid en vakmanschap van onze kennissen zijn dan ook de belangrijkste criteria om als dienstverlener verbonden te zijn aan het netwerk van ContactPunt Suriname.

Dorothy & Piquero Ong-A-Swie